Temaprojekter

Temaprojekterne varierer både i løbet af skoleåret, hvor der udbydes forskellige temaprojekter hhv. efterår og forår, og fra år til år. I foråret 2016 udbydes der følgende temaprojekter:

Boldspil – oplevelser, leg og læring. 

Temaprojektet er for dig, der elsker at spille bold! Med legen og glæden i centrum vil du prøve kræfter med flere forskellige kendte boldspil, bl.a. volleyball, floorball, basketball, flag football mm. Vi skal forbedre vores egne evner og blive dygtige til at instruere hinanden. Så hvis du har lyst til at udvide din boldhorisont og samtidig er klar på at fordybe dig i de enkelte boldspil, er dette valgfag lige noget for dig. Du skal være klar på at møde op 1-2 km. fra skolen.

Deutsch ist cool!

Deutsch ist cool – og det er ikke engang løgn!! Den tyske kultur er faktisk spændende… og så er Hamburg en af Europas fedeste byer at shoppe i. Vil du gerne bruge det du har lært, og lære mere om Tyskland, den tyske kultur og det tyske samfund?

Vi arbejder med det tyske sprog (både mundtligt og skriftligt), og dykker ned i forskellige sider af den tyske kultur, både subkulturer og den tyske ungdomskultur – både på tysk og dansk. Vi forsøger at få kontakt til en ungdonsklub, vi kan besøge på vores tur. Vi skal også se på, hvordan det tyske samfund er bygget op, og hvordan vi kan sammenligne med den danske kultur/det danske samfund, og vi skal besøge virksomheder, der har eksport til det tyske marked. Vi slutter af med en tur til Hamburg, hvor vi skal udforske alt det vi har lært 1:1.

 

ForfatterSkabet – sæt ord på din verden.

Elsker du at læse og skrive? Kunne du tænke dig at være en del af et hold hvor vi fokuserer på litteraturen fra dit liv, samt har fokus på selv at skrive? Vi vil gennem projektet læse bøger, noveller, digte og lignende fra 90’erne og opefter, så kan du se hvordan litteraturen har udformet sig fra du blev født til hvor du er nu. Måske du kan spejle dig og dit liv i nogle af teksterne. Vi kommer endvidere til at kigge nærmere på det samfund hvori teksterne er skrevet. Det er også et mål for projektet at lave et samarbejde med Vejle Bibliotek og få besøg af spirende forfattere, så I kan få lov til at udforske og blive inspireret til jeres eget forfatterskab.

 

Fit for fight for piger – vol. 2

Temaprojektet er for de piger, der har lyst til at bevæge sig med både krop og sind for øje. Vi vil komme til at beskæftige os med træningsformer, som kan være med til at udvikle vores kondition, smidighed, muskelmasse og vores mentale styrke. I løbet af temaprojektets mest kolde tid vil vi bl.a. stifte bekendtskab med dans, yoga, pilates, styrketræning og fra tid til anden boldspil. Derudover vil vi, når de lidt varmere dage indtræffer, sætte os målet om at kunne løbe 5 km. Det mål når vi ved hjælp af et helt genialt løbeprogram, som sikrer, at alle, uanset fysisk form, kan være med, hvis bare viljen er på plads.
Undervisningen kommer til at foregå i haller tæt på UCV, og i løbet af foråret vil vi komme til at opholde os både inde og ude.
Har man et åbent sind, er man motiveret og ikke mindst villig til at blive udfordret – særligt i discipliner, hvor man ikke er på hjemmebane – så er Fit for fight for piger vol. 2 noget for dig.

 

Make it big! – store billeder og scenografi

Vi skal inspireres af streetart og andre nyere billedlige udtryk med henblik på inspiration til selv at arbejde med store billeder, hvor vi bruger både tradtionelle og utraditionelle materialer og teknikker. I anden del af projektet skal vi arbejde med at lave scenografi til musicalen/teaterkoncerten over årtierne fra 50erne frem til i dag. I scenografien kan alle mulige billedlige udtryk komme i spil: iscenesat fotografi, video, maleri, grafitti, figurer/skulpturer …. Det er din fantasi, der sætter grænsen. Du skal i temaprojektet været indstillet på at blive inspireret, på at udfordre din billedfantasi og på at arbejde målbevidst med produkterne.

 

Medier & kommunikation – bl.a. musikvideo som udtryk og påvirkning

Vi begynder med at arbejde med musikvideo som udtryk og påvirkning. Du skal både inspireres og provokeres af musikvideoer, analysere musikvideoer og lave din egen musikvideo. I anden del af projektet skal du arbejde teoretisk og praktisk med sociale medier, reality, foto, dokumentar og reklamer. På temaprojekt medier og kommunikation får du udviklet dine mediefaglige kompetencer og du får øjnene op for, hvordan medierne påvirker dig. Som afslutning vælger du et medie og et emne som fordybelsesområde.

 

Outdoor-science – himmel & hav … og andet vand
På dette tema-projekt skal vi arbejde med naturen på en videnskabelig måde.Vi vil begynde med at udnytte vinterens mørke til at fordybe os i astronomien og alt hvad himmelrummet gemmer på. Det indebærer også tur til planetariet i Jels og en aften med stjernetur i Vejle.
Bagefter er overskriften “Vejles vandmiljø”. Vi vil undersøge og arbejde med fjorden, åen og søerne og med vand som ressource, livsnødvendighed og trussel.
Temaprojektet kræver ikke, at du allerede har fysik – du skal kun være nysgerrig på, hvordan verden er bygget op og være klar på, at undervisningen også foregår udendørs.

 

Slagbold – badminton (80%), tennis, golf m.v.

Hvis du vælger Temaprojekt slagbold skal du selv kunne transportere dig de ca. 1,5 km mellem skolen og hallerne tirsdag eftermiddag og onsdag morgen. Du skal selv medbringe badmintonketcher, eller købe en af skolen i starten af projektet for 100 kr. Sidst men ikke mindst skal du have lyst til at bevæge dig og få sved på panden.

Vi skal primært dygtiggøre os og fordybe os i badminton teknisk, taktisk og fysisk. Undervejs vil I også blive præsenteret for tennis, minitennis, bordtennis & golf. Derudover vil vi planlægge og gennemføre idrætsaktiviteter for yngre skolebørn.

 

Strategispil – skak, backgammon m.v.

Strategispil er en type spil, hvor formålet er at tænke strategisk. I strategispil bliver der undervist i og spillet forskellige spil, som kræver, at hjernen skal arbejde. I dette temaprojekt skal vi spille en masse forskellige strategispil som Skak, Stratego, Othello, Settlers, Risk og Backgammon. Der vil i særlig grad blive lagt vægt på Skak, hvor undervisningen vil blive fortaget af en af Danmarks bedste skaktrænere. Efter en indledende periode med forskellige spil, skal vi selv udtænke og lave et strategispil.
Interesserer du dig for strategispil, og har du lyst til at spille kendte og nye strategispil, så er temaprojektet noget for dig.

 

Teaterkoncert 2016
Forårets temaprojekt i musik bliver opsætningen af vores egen teaterkoncert. Det bliver en musikalsk tidsrejse, der kommer til at bestå af en blanding af skuespil og selvfølgelig musik. Hvis I har evnerne til det kan der også indgå små film og dans.
Skuespillerne skal kunne / turde arbejde med improvisation, flow og have modet til “at træde i karakter”: F.eks. – være skør, ked af det, dansende, råbende…
Musikerne skal være øvet i sammenspil eller sang.
Danserne er et selvstændigt hold under ledelse af en elev fra storgruppe 2. Eleven har stor erfaring inden for dans, og hun vil i samarbejde med musik og dramalærere stå for “dansedelen”. Man kan vælge sig ind på fire underkategorier i forbindelse med musicalen:

  • Danser
  • Skuespil
  • Musik
  • Design/kostumer – læs mere herunder

 

Textildesign – musical, kostumer og kreativitet

I projektet skal vi deltage aktivt i musicalopsætningen ved at være med til at fremstille kostumer til forestillingen inspireret af forskellige tidsperioder fra 50erne og frem til i dag. Undervejs vil der være mulighed for at forskellige individuelle småprojekter. Du får indsigt i designteori og modehistorie, og hvad man gennem tiden har opfattet som idealer og god smag. Vi skal besøge og inspireres af Designskolen i Kolding, og vi skal prøve at se en teaterforestilling eller musical for at få indblik i, hvordan kostumer som udtryk og funktion adskiller sig fra almindeligt tøj.